Paj med kyckling och gorgonzola

Kyckling och gorgonzola passar smakmässigt underbart gott ihop. I denna matiga pajen är det dessutom broccoli och purjolök också.

Ingredienser

1 pkt färdig smördeg, (1 pkt smördegsplattor innehåller 6 st och väger 450 g, räcker säkerligen till flera pajformar)
½ grillad kyckling
1 skivad purjolök
Salt
Smör till stekning
200 g broccoli
2 dl grädde
2 ägg
200 g gorgonzola

Servering:
Sallad

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1596
Sparat:
74

Gör så här

Sätt ugnen på 200º.

Skär kycklingen i mindre bitar och skiva purjolöken.

Salta kycklingen och fräs i smör ca 3 minuter. Tillsätt sedan purjolök och broccolibuketter och fräs ytterligare 3 minuter. Ta pannan från värmen och smaka av.

Låt fräset svalna något. Rör sedan i grädde, ägg och hälften av osten.

Tryck ut degen i en form, ca 23 cm i diameter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.

Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Servera med sallad.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Paj recept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.