Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med lök, tomat, oliver och fetaost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Testa en paj helt utan ägg. God både på festen och efteråt! Pajen smakar som allra bäst när den inte är helt nygjord utan har fått stå till sig lite.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp ihop mjöl, salt och smör med fingertopparna. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Eller hacka samman allt i en matberedare. Lägg degen i en plastpåse och låt vila minst 30 minuter i kylen.
  2. Kavla ut degen och klä en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och låt stå i kylen i ca 30 minuter.
  3. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stekpanna några minuter utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, tomater, vatten, kapris och timjan. Låt koka ihop på svag värme ca 30 minuter. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker och plocka upp timjankvistarna. Låt tomatröran svalna.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Fyll pajskalet med tomatröran. Lägg på oliver och smula över fetaosten och gratängosten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt pajen svalna något.
  6. Ringla över lite extra olivolja, strö över plockad timjan och vrid över lite peppar från kvarn före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.