Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med matjessill och färskpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hittade i en mattidning hos svärmor - låter god tycker jag.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka ihop mjöl och smör till degen. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Rulla till en boll och låẗ vila kallt i 20 minuter. Klä en pajform, diameter 24 cm, och nagga degen. Förgrädda i 10 min i 225 grader. Lägg undan några sillbitar till garnering, skär resten i ca 1 cm långa bitar. Skiva potatisen och finhacka löken. Lägg undan lite lök till garnering. Varva potatis, sill, lök och dill i formen. Vispa ihop äggstanningen och häll den över potatisen - peta lite med en gaffel så att den rinner ner mellan bitarna. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 - 35 minuter. Garnera med sillbitar och rödlök, samt en dillkvist eller två.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.