Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med nässlor och fetaost

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ljuvlig vårpaj där både pinjenötter och fetaost är suveräna till nässlor. God som ljummen eller kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Arbeta ihop smör, mjöl och äggula till en deg, för hand eller i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och sänk värmen till 175 grader.
  3. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Skölj nässlorna noga och grovhacka de större. Koka dem i 5 minuter, låt rinna av och krama ur överflödig vätska. Lägg nässlor, pinjenötter och smulad fetaost i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och salt och häll över.
  4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Låt svalna något. Toppa pajen med pinjenötter, salladsblad och några droppar olivolja strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.