Ljuvlig vårpaj där både pinjenötter och fetaost är suveräna till nässlor. God som ljummen eller kall.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Arbeta ihop smör, mjöl och äggula till en deg, för hand eller i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och sänk värmen till 175 grader.
- Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Skölj nässlorna noga och grovhacka de större. Koka dem i 5 minuter, låt rinna av och krama ur överflödig vätska. Lägg nässlor, pinjenötter och smulad fetaost i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och salt och häll över.
- Grädda pajen i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Låt svalna något. Toppa pajen med pinjenötter, salladsblad och några droppar olivolja strax före servering.
Publicerat den
22 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar