Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med rödbetor, getost och potatis

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Rustik och läcker paj med rödbetor, potatis, kapris och getost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret i kuber och lägg det i en matberedare tillsammans med vete- och grahamsmjöl, kvarg och salt. Kör snabbt ihop degen. Tillsätt vattnet och kör i några sekunder till. Ta upp degen och plasta in den. Lägg den i kylen i 20 minuter.
  2. Tryck ut degen, ända upp på kanterna, i en pajform med höga kanter, 24-26 cm i diameter. Täck formen med plastfolie och ställ den i kylen i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ta bort plastfolien, nagga bottnen med en gaffel och täck pajkanterna med aluminiumfolie. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta bort folien. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  5. Skala potatis och rödbetor. Skär dem i så tunna skivor som möjligt, så att de hinner bli mjuka under gräddningen. Skala och strimla löken. Varva potatis, rödbetor och lök i pajskalet. Salta och peppra mellan varje lager med hälften av kryddorna. Strö ut kapris och hackad rosmarin ovanpå.
  6. Dela chévren i bitar och fördela ut dem. Rör ihop ägg, mjölk, grädde och resten av saltet och pepparn. Häll blandningen över fyllningen. Toppa med den rivna osten. Grädda pajen mitt i ugnen i 40-45 minuter. Känn gärna efter så att rotfrukterna är mjuka. Stäng av ugnsvärmen och låt pajen stå i eftervärmen i ca 10 minuter. Låt den svalna och vila lite innan den serveras.
  7. Servera gärna med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.