Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med santorinifyllning á la viktväktarna

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Denna paj gör succé på vilken tillställning den än presenteras. Fyllningen utgörs av en oslagbar kombination av tomater, oliver och fetaost. 8.5 poäng portionen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, lättkesella, margarin, vatten och salt. Låt degen vila i kylskåp, minst en halvtimme.
  2. Klä en pajform (24 cm i diameter) och förgrädda skalet ca 7 minuter i 200 grader.
  3. Fyllning: Dela tomater, bryt ut vitlöksklyftorna (men behåll skalet på) salta, peppra och lägg på en behandlad plåt.
  4. Värm i ugn ca 30 minuter, tag sedan av skalet på vitlöksklyftorna.
  5. Sänk därefter värmen till 175 grader.
  6. Skiva under tiden purjolök, dela bladspenat och fetaost i mindre bitar.
  7. Lägg samtliga ingredienser i pajskalet. Dela eventuellt vitlöksklyftorna i mindre bitar.
  8. Vispa ägg och mjölk lätt, krydda med salt och peppar. Häll stanningen över pajen. Gräddas ca 40 minuter tills pajen fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.