Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med soltorkade tomater och stark salami

(16 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Jättegod paj som passar både till vardags och fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Blanda alla ingredienserna till pajdegen, hacka ihop och låt stå kallt ca 30 min. Tryck ut pajdegen i lämplig form och förgrädda i ugn, 200 grader i ca 15 min.
  2. Fyllning: Hacka salamin. Skär tomaterna i skivor. Hacka soltorkade tomater samt basilikan, smula sönder fetaosten. Lägg de skivade tomaterna i pajskalet när det är färdiggräddat. Strö över soltorkade tomater, fetaost, salami, nötter samt basilika.
  3. Vispa ägg och grädde, pressa i vitlöken. Rör ner senapen samt krydda med salt och peppar. Om du vill ha spetsigare paj, smaksätt med tabasco. Häll blandningen över fyllningen.
  4. Grädda nedre delen av ugnen, 200 grader ca 40 minuter.
  5. Njut med enkel grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • eqqoboy 8 maj 2009

    Otroligt god. Gubben och jag tappade helt kontrollen och åt tills vi hamnade i koma, trots att jag försöker banta.

  • StinaStumpan 5 juli 2009

    Den smakade gudomligt gott!

  • EKC6150 30 augusti 2009

    Smaskens! Tack för receptet. mvh Jocke

  • Annelijo 13 oktober 2009

    Det här låter jättegott! Annelijo

  • Jou 24 oktober 2009

    Verkligen jättegott!!!

  • gunson 28 februari 2010

    God, men nästan för mycket olika smaker.

  • Hara_s 29 mars 2010

    Helt underbart god paj. Denna kommer jag göra om många, många gånger!

  • matbubblan 29 mars 2010

    Kul att du gillar den,den är en favvo...Hade,hade/ Linnea

  • marjjammm 3 juni 2010

    grädde? är det matlagningsgrädde man ska ha eller?

  • JennyV 20 augusti 2010

    En annorlunda paj mot vad jag brukar laga och väldigt god! En spännande paj med massa goda ingredienser!!

  • matbubblan 20 augusti 2010

    Hej! Svar till dig med gräddfrågan =) Mellangrädde, matlagningsgrädde eller helt enkelt 40% grädde! Spelar ingen roll - jag föredrar vanliga 40% den smakar bäst! Till JennyV: Kul att du gillar den - jag älskar den där pajen. Brukar hotta till den ordentligt när vi bara är vuxna som tål hetta....mums!! Barnen skriker om det är för starkt =/

  • gunson 24 oktober 2010

    Mycket God! Använde vitlökssalami och hoppade över tabascon, tillräckligt smakrik ändå. Rekommenderar en lite större form, eftersom det är mycket fyllning.

  • saxa 21 februari 2012

    Vi gjorde denna paj med magnifico chili pga att den är utan vitlök. Supergod!

  • RandiNH 13 maj 2012

    Hej! Ska man äta den varm eller kall? Hälsningar Randi

  • matbubblan 20 maj 2012

    Hej. Jag föredrar att äta den varm/lite avsvalnad då smakerna kommer fram bättre. Kanske den fungerar kall oxå? Nedrans god är den iaf!! Prova och jag tror inte att du blir besviken :)

  • lirarn 26 juni 2012

    En riktigt god och smakrik paj,men till nästa gång kommer jag att ändra mängden på ingredienserna så att dom passar en vanlig pajform det var alldeles för mycket fyllning men annars var den bra : )

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.