Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

En smakrik paj som passar vid alla tillfällen. Servera den gärna med romsås och räkor. Supergott, blir en rätt på påskbuffen i år!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till en smidig deg och tryck ut i en pajform. Behöver inte förgräddas!!
  2. Fräs spenaten hastigt i lite smör. Dela laxen i bitar och hacka löken. Strö spenat, lax och lök i pajskalet.
  3. Blanda ägg, crème fraiche och ost. Salta och peppra. Häll äggblandningen över det andra i pajskalet och ställ in den i ugnen. 200 C ca 30-40 min. Blanda ingredienserna till romsåsen och ställ kallt en stund.
  4. Servera pajen med en klick sås och en god sallad!

Liknande recept

Kommentarer (20)

  • loppan35 28 april 2010

    ojj vad god denna pajen var, hade den till middag igår och den ska jag göra fler gånger..får en 5 av mig i betyg..har även laddat upp en bild.

  • SEAbjrpn 19 augusti 2010

    Tack för receptet.

  • halen6966 19 augusti 2010

    Varsågod!!! Denna paj är underbar!!!

  • adero 30 november 2010

    dena paj vart en success!Jag hittade dock inte varmrökt lax, så jag tog enrökt lax.Jag hade heller inte nog västerbottensost, så det blev ca 1/3 av det, 1/3 av vanlig "tråkig# vitost, 1/3 av parmesan riven.I såsen hade jag färdigpillade räkor som jag gjorde dagen för, för att få mest mäjlig smak ut av de små liven. Smakade best när pajen var lite ljummen....muummzzzz!!Suveränt gott!Alla borde pröva detta recept!!!

  • halen6966 1 december 2010

    Tack för ditt omdömme!!! Kul att det smakade bra! Mvh Helén

  • adero 12 december 2010

    Har gjort pajen igjen, och jag tycket den blir godare för varje gång...Och på onsdag till besöket blir det denna pajen igjen! ;-) Tror jag är beroende och att alla vänner/bekanta bara har att förbereda sig!Denna pajen har definitift kommit för stt stanna i mitt kök!Tack igjen för super recept och God Jul!

  • Svansele 3 februari 2011

    Åh vilken underbart god paj, den kommer jag att göra många gånger. Prova med varmrökt pepparlax, mums

  • Svenskarecept 25 februari 2011

    Denna ser mycket god ut!!!! Jag bor tyvarr inte i Sverige sa "lyxen" med varmrokt lax ar nog mycket svar att fa tag pa..blir det helt fel att anvanda lax jag ugnsbakat fore?

  • Pappisen 5 mars 2011

    Ska testa pajen som verkar riktigt god, men gillar inte rom. Har någon något förslag på annan sås som passar?

  • Neta52 26 mars 2011

    Jättegod paj! Har gjort den två gånger denna månad och den kommer att finnas på påskbordet i år. Hoppas gästerna kommer att gilla den också.

  • halen6966 27 mars 2011

    Den kommer att vara på vårat påskbord också! Tack för kommentaren! Mvh Helén

  • dolores 5 april 2011

    Fantastisk god paj. Alls inte nödvändigt med någon sås till,räcker utmärkt med en sallad . Högsta betyg.

  • annsofiem 21 april 2012

    Hade gett betyg 10 om jag kunnat!

  • TTJ 5 maj 2012

    Jättegott!! Jag gjorde dock min \"vanliga\" pajdeg på 1 dl grahamsmjöl, 2 dl vetemjöl, 100 g smör och nån msk vatten. Men riktigt, riktigt gott! Full pott såklart ;)

  • blabaret 6 december 2012

    Den underbaraste paj vi någonsin ätit. Gjorde en jättepaj o bjöd en son o barnbarn Tusen tack

  • blabaret 6 december 2012

    Den underbaraste paj vi någonsin ätit. Gjorde en jättepaj o bjöd en son o barnbarn Tusen tack

  • cattis08 6 januari 2013

    Tack för receptet på en supergod paj! Bjöd nyvunna vänner på den i går och den uppskattades mycket. :-)

  • cattis08 6 januari 2013

    Tack för receptet på en supergod paj! Bjöd vänner på den i går och den var mycket uppskattad. :-)

  • Karamelli 18 januari 2013

    Sååå god paj. Har gjort succé varje gång jag bjudit på den :)

  • wildlife 4 januari 2016

    Supergod!!! Hade ingen spenat hemma så jag tog motsvarande mängd broccoli... Funkade bra det åxå!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.