Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj på fårost, tomat och svart oliv

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Godaste sommarpajen från Rosendals trädgård av Monica Ahlberg. Enkel och snabb att göra och en garanterad succé på buffébordet eller till grillat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegsplattorna och lägg dem i en pajform. Nagga botten med en gaffel.
  2. Smält smöret och tillsätt grädden och fårosten i mindre bitar. Låt alltsammans smälta ihop till en tjock och slät massa. Jag brukar mosa osten med en gaffel.
  3. Dela tomaterna på mitten till halvor. Placera ut dem i pajformen och täck dem med ostmassan. Strö över svarta oliver.
  4. Grädda pajen i 225º i cirka 20 minuter.
  5. Garnera den med basilikablad.
  6. Jag brukar låta den stå till sig en stund innan servering. Smakar bättre lite lagom ljummen. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.