- Serverar: 5 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Godaste sommarpajen från Rosendals trädgård av Monica Ahlberg. Enkel och snabb att göra och en garanterad succé på buffébordet eller till grillat.
Instruktioner
- Tina smördegsplattorna och lägg dem i en pajform. Nagga botten med en gaffel.
- Smält smöret och tillsätt grädden och fårosten i mindre bitar. Låt alltsammans smälta ihop till en tjock och slät massa. Jag brukar mosa osten med en gaffel.
- Dela tomaterna på mitten till halvor. Placera ut dem i pajformen och täck dem med ostmassan. Strö över svarta oliver.
- Grädda pajen i 225º i cirka 20 minuter.
- Garnera den med basilikablad.
- Jag brukar låta den stå till sig en stund innan servering. Smakar bättre lite lagom ljummen.
Lycka till!
Publicerat den
15 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar