Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med havre och nötter

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En matig och god äppelkaka med havre och nötter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Finfördela fettet i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i botten och runt kanten i en pajform (ca 26 cm i diameter). Ställ den i kylen ca 30 minuter.
  2. Värm under tiden ugnen till 175°.Skala, kärna ur och grovriv äpplena. Bred ut dem över pajdegen. Förgrädda i mitten av ugnen 10 minuter.
  3. Hacka nötterna eller mandeln. Vispa ihop ägg, strö- och vaniljsocker. Rör ner crème fraiche och häll blandningen över äpplena. Strö över nötter eller mandel och kanel. Grädda ytterligare i nedre delen av ugnen ca 40?45 minuter. Sikta över florsocker

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Bina88 26 september 2008

    Gjorde denna kaka till mina arbetskamrater idag och den blev mycket uppskattad!! Passar väldigt bra med nötter som blir lite rostade, ihop med äpplena. Blev mycket saftigt och lätt att dela kakan, då man rev äpplena istället för att ha dem i klyftor som i vanliga äppelkakor. Den var dessutom lagom söt och kändes lite nyttigare med havregryn i.. Denna kaka blir det snart repris på vill jag lova!!:D

  • Bina88 26 september 2008

    Gjorde denna kaka till mina arbetskamrater idag och den blev mycket uppskattad!! Passar väldigt bra med nötter som blir lite rostade, ihop med äpplena. Blev mycket saftigt och lätt att dela kakan, då man rev äpplena istället för att ha dem i klyftor som i vanliga äppelkakor. Den var dessutom lagom söt och kändes lite nyttigare med havregryn i.. Denna kaka blir det snart repris på vill jag lova!!:D

  • skalman6 13 oktober 2009

    En av dom godaste Äppelkakor somj ag har smakat, jag bakade den för ett par helger sen och det blev en riktig hit!!! Mvh Åsa

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.