- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En matig och god äppelkaka med havre och nötter!
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Finfördela fettet i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i botten och runt kanten i en pajform (ca 26 cm i diameter). Ställ den i kylen ca 30 minuter.
- Värm under tiden ugnen till 175°.Skala, kärna ur och grovriv äpplena. Bred ut dem över pajdegen. Förgrädda i mitten av ugnen 10 minuter.
- Hacka nötterna eller mandeln. Vispa ihop ägg, strö- och vaniljsocker. Rör ner crème fraiche och häll blandningen över äpplena. Strö över nötter eller mandel och kanel. Grädda ytterligare i nedre delen av ugnen ca 40?45 minuter. Sikta över florsocker
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde denna kaka till mina arbetskamrater idag och den blev mycket uppskattad!! Passar väldigt bra med nötter som blir lite rostade, ihop med äpplena. Blev mycket saftigt och lätt att dela kakan, då man rev äpplena istället för att ha dem i klyftor som i vanliga äppelkakor. Den var dessutom lagom söt och kändes lite nyttigare med havregryn i.. Denna kaka blir det snart repris på vill jag lova!!:D
Gjorde denna kaka till mina arbetskamrater idag och den blev mycket uppskattad!! Passar väldigt bra med nötter som blir lite rostade, ihop med äpplena. Blev mycket saftigt och lätt att dela kakan, då man rev äpplena istället för att ha dem i klyftor som i vanliga äppelkakor. Den var dessutom lagom söt och kändes lite nyttigare med havregryn i.. Denna kaka blir det snart repris på vill jag lova!!:D
En av dom godaste Äppelkakor somj ag har smakat, jag bakade den för ett par helger sen och det blev en riktig hit!!! Mvh Åsa