Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarängpaj

(3 kommentarer)  
Citronmarängpaj Citronmarängpaj
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Avancerad paj som är lätt att göra, väldigt fräsch och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ingredienserna till pajdegen (gärna i matbredare, annars får man gegga ner händerna så det blandar sig ordentligt.)
  2. Tryck ut degen i pajform, låt stå kallt en stund om du har tid, annars kör in den i ugnen direkt, 225°c i 20 min, eller tills den börjar få färg.
  3. Gör under tiden citronkrämen, blanda vatten, socker, maizena och citronsaft, samt rivet citronskal. Låt koka upp och bli tjock. Puttra en stund, och sen i med äggulorna. Puttra en stund till och så i med margarinet.
  4. Låt krämen och pajskalet svalna lite. Ställ ut det på balkongen eller nåt.
  5. Vispa äggvitorna hårt till marängen, och rör sen försiktigt i sockret.
  6. Häll krämen i pajskalet, och bred sen marängsmeten ovanpå. Grädda i 150° ca 10 min. Marängen ska också få färg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • nettan1963 30 oktober 2008

    Det verkar smarrigt! ska testas ngn dag!

  • Anna_86 26 mars 2011

    Väldigt gott blev det! Degen var lite kladdig så vi funderade på om något var fel, men slutresultatet blev mycket bra så det var ingen anledning till panik! Gästerna var mycket nöjda också :)

  • Happystephie 1 augusti 2011

    Super god, kan tänka mig att lägga i lite socker i pajdegen för att få den lite sötare. Lätt att göra och jätte god!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.