Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronkaka med mandel

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gillar ni päron, så testa denna kaka/paj. Den är väldigt mild och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker. Blanda i ägg, mjöl, citron och en påse mandelspån. Häll den lite lösa smeten i en pajform (24 centimeter i diameter) och se till att det också kommer smet upp längs kanterna.
  2. Lägg i päronhalvorna, skivade om du så önskar. Blanda ägg och grädde och häll över alltsammans. Strö över resten av mandeln. Grädda i 175 graders ugnsvärme ca 30 minuter. Servera kakan ljummen, ev tillsammans med vispad grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.