Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med skinka, ost och kantareller

(2 kommentarer)  
Paj med skinka, ost och kantareller Paj med skinka, ost och kantareller
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En paj som är bra till både lunch och matlådan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman pajdegen i matberedare. Klä en pajform med degen, ställ i kylen 20 minuter. Sätt ugnen på 200 g. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  2. Skär skinka och purjon i strimlor, rensa svampen . Fräs skinka, svamp och purjolöken i smör. Strö på salt, peppar och timjan. Lägg det i pajskalet.
  3. Vispa samman ägg, mjölk och crème fraiche. Häll det över svampen. Strö över osten. Grädda pajen ca 40 minuter eller tills den fått fin färg.
  4. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • evaldo 18 november 2008

    Du kan smaksätta pajen med ett mar matskedar mango chutney för mera smak.

  • christincarlsson 1 december 2011

    Gjorde den med kassler. Mycke god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.