Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med pajdeg av sojamjöl

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sojamjöl ska vara mer proteinrikt än vanligt vetemjöloch därför lite bättre ur GI-synpunkt. Fyllningen är fantastisk och gillar man inte sojasmaken kan man gott lägga fyllningen i ett "vanligt" pajskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman pajdegen. Degen blir kladdigare än vanlig pajdeg. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda i ugnen i 10 minuter, 200º.
  2. Bryn hackad lök och pressad vitlök i smöret. Lägg över i pajskalet.
  3. Bryn köttfärsen i oljan och krydda med örter, salt och peppar. Lägg över i pajskalet. Fördela hackade tomater över.
  4. Blanda samman ägg, grädde, salt och peppar. Häll blandningen över tomaterna. Toppa med riven mozzarella.
  5. Grädda i ugnen i 40 minuter, 175º.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Maahline 17 oktober 2011

    Skulle gärna vilja ha måttangivelser för pajskalet och grädden?

  • Maahline 17 oktober 2011

    Nevermind.... jag såg nu att man måste trycka på "lägg till i kokboken" för att kunna se måtten. Omständlig sajt detta :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.