Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med hallon och yoghurt

(8 kommentarer)  
Skriv ut

Såååå gott !!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Sikta vetemjöl och bakpulver i en bunke och blanda med sockret. Tillsätt smöret och knåda ihop till en deg. Pressa ut degen i en pajform (24 cm). Nagga degen och förgrädda i 200 grader varm ugn i 10 minuter.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt yoghurt och vaniljsocker. Rör om och häll fyllningen i pajformen. Strö över bären och grädda mitt i ugnen, på 200 grader, ca 25 min. Pajen stelnar till när den har kallnat och kan ätas både varm och kall.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • marwis 15 mars 2009

    Finns ett otal varianter på fyllning till den här pajen! Jag föredrar helt klart den här med hallon. Ett tips är att byra ut ca 1dl av vetemjölet mot mannagryn. Då får du ett ännu godare och frasigare pajskal!! Vad sugen jag blev nu.......

  • croxie64 16 juni 2010

    Jag har gjort den här ett antal gånger nu med olika bär fyllning, och den är lika enkel och smaskig varje gång. En klar favorit och ett höjdar recept :D

  • misslindis 3 januari 2011

    Kan det fungera lika bra med jordgubbar - frysta då? ...samma mängd(225g)?

  • 40talist 3 januari 2011

    Det går säkert lika bra med jordgubbar, fast jag har inte provat det. Möjligt att det kan bli en något "blötare" paj. Man bör nog inte ta mer än 225 g jordgubbar och gärna tinade på hushållspapper innan. Lycka till.

  • JLT 17 juni 2011

    Jag gjorde denna härliga utsökta paj med blåbär, tur att man hann smaka en bit så var det slut. ALLA älskade den! Kommer absolut att göra den igen och igen och igen. Tack så mycket för denna utsökta recept :)

  • badluckangel 23 juni 2011

    Gjorde denna med blåbär och den gjorde succe här hemma. Tack för ett toppen-recept :) Mvh / Maria

  • nordan71 20 maj 2012

    Super gott! En klar 5:a

  • noomiS 2 oktober 2012

    Underbar paj! Gjorde den glutenfri med sempers lågproteinmix, vilket gick alldeles utmärkt. Då behöver dock skalet stå kallt innan förgräddningen. Söt knäckigt pajskal med en härligt sötsyrlig fyllning! Tack för det fina receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.