Riktigt gott, mycket banansmak.
Instruktioner
- Smörj en form 21 cm i diameter.
Rör smöret mjukt med sockret. Rör ner äggulan, tillsätt mjölet och knåda snabbt ihop en deg.
Låt den vila kallt i 30 min.
- Tryck ut degen i formen och låt stå 30 min kallt igen.
- Nagga botten med en gaffel och grädda den i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 15 min.
- Lägg ut centerbitarna i botten och ställ den i ugnen igen, låt chokladen smälta i 1 minut. Ta ut formen och låt svalna helt.
- Fyllningen: Dela bananerna på längden och lägg dem tätt i formen.
Smält marshmallows med mjälk på låg värme i en kastrull.
Rör om hela tiden tills allt är smält. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna i ca 15 min.
Vispa grädden fluffig och blanda ner hälften av grädden i marshmallowssmeten och rör om till en jämn smet.
Vänd ner resten av grädden och häll det över bananerna i formen.
- Ställ pajen kallt i ca 4 timmar eller över natten.
Servera med chokladsås överst, om man vill.
Publicerat den
16 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
vilken storlek på marchmallowsen? vad kan de väga på ett ungefär? det finns ju många olika sorter...