Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banoffee-paj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Riktigt gott, mycket banansmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en form 21 cm i diameter. Rör smöret mjukt med sockret. Rör ner äggulan, tillsätt mjölet och knåda snabbt ihop en deg. Låt den vila kallt i 30 min.
  2. Tryck ut degen i formen och låt stå 30 min kallt igen.
  3. Nagga botten med en gaffel och grädda den i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 15 min.
  4. Lägg ut centerbitarna i botten och ställ den i ugnen igen, låt chokladen smälta i 1 minut. Ta ut formen och låt svalna helt.
  5. Fyllningen: Dela bananerna på längden och lägg dem tätt i formen. Smält marshmallows med mjälk på låg värme i en kastrull. Rör om hela tiden tills allt är smält. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna i ca 15 min. Vispa grädden fluffig och blanda ner hälften av grädden i marshmallowssmeten och rör om till en jämn smet. Vänd ner resten av grädden och häll det över bananerna i formen.
  6. Ställ pajen kallt i ca 4 timmar eller över natten. Servera med chokladsås överst, om man vill.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • enaw 18 maj 2012

    vilken storlek på marchmallowsen? vad kan de väga på ett ungefär? det finns ju många olika sorter...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.