En god köttpaj som blir en komplett måltid tillsammans med sallad.
Instruktioner
- Pajdeg:
Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
- Sätt ugnen på 225°.
Fräs lök och svamp med matfett i en gryta. Lägg i purjo, paprika och sist köttet. Fräs 5 min.
Strö sedan över mjöl, späd med buljong och krydda. Koka 5 min.
- Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform med 3/4 av degen, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min.
- Ta ut formen, slå i fyllningen och sporra ut remsor av restdegen att lägga över. Pensla degen med ägg och grädda klart ca 20 min.
- Tips! Lägg gärna till lite mer grönsaker i pajen eller olika bönor på burk som antingen blandas i grönsaksröran eller i salladen.
Publicerat den
15 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar