Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havtornscheesecake

 
Skriv ut

Här kommer en jättegod cheesecake med smak av havtorn. Sommaren 2008 serverades denna på Restaurang Rusell i Eckerö, Åland Använd helst en form med löstagbara kanter. För att "toppingen" ska hållas i formen så använd gärna "OH-band"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda digestive-kex med rumstempererat smör i mat beredare. Lägg bakplåtspapper på underdelen av formen och platta ut "pajskalet" i formen. Lägg i kylen i 1-2 timmar.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt det stå i 10 minuter för bästa effekt.
  3. Medans "pajskalet" är i kylen så förbereder vi fyllningen. Vispa osten och créme fraiche slät med elvisp eller i matberedaren, tillsätt äggen ett i sänder, sedan resten av ingredienserna till fyllningen. (Lägg OH-Band runt kanterna på "pajskalet")
  4. Koka ihop pressad havtorn med socker. Ta bort den från värme och rör i gelatinbladen, en i taget, under omrörning.
  5. Häll "fyllningen" i formen och grädda i ugn i 120 grader. Den ska vara lite "simmig" i mitten. Gräddningen tar ungefär 20 minuter. Låt kakan svalna
  6. Häll den ljumna "havtorns-gelatinet" på kakan och låt stå i kyl i 4-5 timmar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.