Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med havregryn

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jordgubbar är bara så gott, även i en paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Arbeta samman margarin, fruktsocker, ägg, bakpulver, havregryn och vetemjöl, alla ingredienser till degen. Klä en pajform, helst med löstagbar botten, med degen. Täck kanterna med aluminiumfolie. Grädda jordgubbspajen mitt i ugnen i 15–20 minuter. Tag bort folien efter 10 minuters gräddning. Låt svalna.
  2. Blanda kesella och crème fraiche. Tillsätt fruktsocker. Bred ut blandningen i skalet. Tag bort blomfästet från jordgubbarna och halvera dem. Lägg jordgubbarna i pajskalet. Strö över de hackade nötterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.