Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pajskal LCHF

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Jag experimenterar för att göra ett kolhydratfattigt pajskal som inte smular och håller ihop även med äggstanningsfyllning. Jag blev ganska nöjd med detta, men utesluter inte att det kan göras ännu bättre. Experimenterar vidare och uppdaterar receptet om jag kommer på något som kan göra det bättre. Det blev en ganska stor och smidig deg som kunde kavlas tunt mellan två plastfilmsark.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torra ingredienser och smör mixades till en grynig blandning i matberedaren. Ägget tillsattes och degen kördes ytterligare en kort stund i maskinen. Sist tillsattes grädden och mixern fick gå ytterligare några sekunder.
  2. Degen vilade och svällde i kylskåpet i knappt 30 minuter, därefter kavlades den ut mellan plastfilmsark.
  3. Degen räckte till två mindre pajformar. Pajformarna vilade i kylskåpet några timmar innan de gräddades på 200 grader i ca 10 minuter.
  4. Sedan fyllde jag det ena pajskalet med köttfärsröra, lite bönor och en äggstanning på 3 ägg och ca 2 dl grädde. Men man fyller naturligtvis med valfri fyllning. Det andra pajskalet får vila i kylskåpet till nästa dag och ska fyllas med något annat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.