Palsternackscappuccino med päron- och valnötshack

God förrätt....

Ljuvligt god och festlig soppa med skummande yta och en topping av päron och valnötter.

För en helt vegetarisk meny servera denna som förrätt.
Servera Ugnsstekta grönsaker i grönkålspesto till huvudrätt och avsluta med Saffransgul chokladmousse med apelsinsallad.
Samtliga finns bland mina recept.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Palsternackscappuccino med päron- och valnötshack

Gör så här

Skala och skär palsternackorna i mindre bitar.

Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull.
Tillsätt palsternacka, vin, vatten och buljongtärningar.
Låt koka under lock tills bitarna är mjuka, 10 – 12 min.

Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och peppar.

Hacka valnötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna.

Kärna ur och tärna päronet.
Fräs det hastigt i smör i en stekpanna och blanda med valnötter och gräslök.

Värm mjölken och vispa till ett skum.

Servera soppan i portionsskålar.
Lägg skummet på soppan och strö över hacket.

Tips!
Servera med vitt vin till.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Palsternacka, Gul lök, Smör, Torrt vitt vin, Vatten, Grönsaksbuljongtärning, Matlagningsgrädde, Vitpeppar, Valnötskärnor, Päron, Gräslök, Mjölk
Visningar:
1894
Sparat:
58

LIKNANDE RECEPT

Saffransgul cho..
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.