Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Palsternacksgnocchi med tomatsås och solrostopping

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En variant av klassisk gnocchi men här med palsternacka istället för potatis. Serveras med en smakrik tomatsås med bockhornsklöver som ger en liten speciell smak. Hela rätten toppas sedan med en knaprig solrostopping. Gnocchin går också bra att göra med pumpa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala palsternackan och skär den i bitar. Koka den helt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa bitarna med stavmixer till en slät puré. Låt den svalna så pass att du kan hantera den med händerna. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och knåda till en blank deg med smidig konsistens. Låt degen vila 30 minuter i kylskåp.
  2. Rulla ut långa smala längder av degen. Skär små bitar, forma dem till små "korvar" mellan handflatorna, och dra sedan snabbt handflatorna åt vardera hållet så att korvarna tar formen av små avlånga blad. De ska helst ha en lätt ingropning i mitten för att ta upp såsen. Lägg bladen direkt på mjölad plåt.
  3. Koka upp rikligt med saltat vatten. Lägg i pastan och koka den tills den flyter upp. Häll av vattnet med hjälp av ett durkslag och spola pastan under kallt vatten tills den är väl kyld.
  4. Tomatsås: Fräs lök, vitlök och bockhornsklöver i olja. Tillsätt vinägern och låt det koka ihop tills det blivit lite simmigt. Slå på krossade tomater, oregano och timjan. Låt koka under lock 10-15 minuter på medelvärme. Mixa därefter såsen slät och smaksätt med salt och nymald svartpeppar.
  5. Solrostopping: Stek samtliga ingredienser långsamt i kokosolja i en stekpanna. Toppingen är färdig när solrosfröna börjar bli gyllenbruna. Lägg upp röran på en tallrik och låt stå i kyl i 30 minuter för att stelna.
  6. Skär tomater och champinjoner i halvor eller kvartar. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och bryn gnocchin tillsammans med tomater och svamp till allt har fått lite färg.
  7. Servera genast på varma tallrikar med tomatsåsen och toppa med solrostopping eller servera den i en skål vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.