Otroligt många olika recept av pannacotta finns det, denna med Cloetta Center, värd att pröva. Så gott så.
Blir 6 små portioner.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skär chokladen i mindre bitar.
- Koka upp grädden och sockret. Ta bort pannan från plattan och lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning. Om det är bitar kvar av chokladen, sila grädd- och chokladblandningen innan gelatinet tillsätts
- Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem med lite, lite vatten på låg värme i en kastrull. Blanda ner gelatinet i panacottan under omrörning, se till att det är ordenligt blandat.
- Häll upp panacottan i portionsformar och låt den stå i kylen och stelna mint ett par timmar. Innan servering, garnera med en klick vispad grädde och några hallon.
Publicerat den
14 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ÅHHH vad gott!!
Jävlars vad gott
Underbart gott!!!! Kan smaka ännu mera center, kanske man kan ta i mer???!!!!
Supergott! Jag hade dock i lite mer center (ca 3 rullar), plus att jag gjorde den på pulvergelatin (mycket lättare).
Denna fick tummen upp av både sambo och gäster! Roligt med lite annorlunda smak än den klassiska vaniljstången!
Der blir även gott om ni ersätter med vit choklad och garnera med en stor klick grädde och massor med hallon och björnbär på :P. Tack snälla för detta underbara recept!
Det var väldigt gott !! Testade familjen i helgen. För att ha på julbordet. JÄTTEGOTT !! Men sött !!! Detta kommer på julbordet, med frysta hallon !! Mums....
Super gott! kommer att göras fler gånger, använde mer center ca 200gr! riktigt mumsigt! :D
Tackar för detta supersmaskiga recept, en riktig höjdare som vi kommer bjuda många gäster på! (...att det var smidigt att göra var ju liksom bara en bonus!!!)
Här är en till som älskade ditt recept. Dumt nog läste jag inte recepet ordentligt så jag missade att handla just centern. Men det gick jättebra att ta blockchoklad plus kolasås på tub som jag i alla fall hade hemma.
Tack snälla för detta goda recept! :-) Men jag tillsatte lite mer center och lite mer vispgrädde och så använde jag gelatinpulver istället. Det blev mycket uppskattat av både man och barn.
Tack!! Detta var jättegott!!
Tack!! Detta var jättegott!!
Jättegott!!Tack för receptet! Det ska jag göra fler gånger!
Smarrigt! Jättegod smak. Jag använde gelatinpulver istället och tog lite för mycket så den blev väldigt seg men det är ju lätt att justera till nästa gång. Festlig efterrätt!
Den gav mersmak. Jag använd gelesocker och då går allt mycket snabbt. Kommer definitivt göra denna efterätt mpnga fler gånger.
Underbart gott!
Finns bara ett att säga!!! mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Jätte god
Den var mycket god.
Perfekt i både smak o konsistens! Ingen kunde gissa att den var gjord på Center.
Enkel att göra och underbart god på smak. Serverade med hallon-och jordgubbssås till. 5 poäng.:-)
Så himla gott!
Super enkel att göra och gu så god den blev, gjorde iordning dem i förrgår för att vi skulle ha dem både igår och idag, den fick fullpott utav alla som smakade igår! Använde gelatinpulver istället då vår affär hade slut på blad men det gick superbra ändå.
Jättegott och enkelt! Uppskattat av alla.
Jättegod!
Så gott. Riktigt krämig och god. En fullpoängare.
Väldigt god och enkel att göra vilket är en klar fördel. Bjöd på den på Nyårsafton och det blev väldigt uppskattat.
Hur många räcker denna satsen till? I en trerätters meny.
Bjöd på detta på nyårsafton. Blev lagom till 6 personer. Väldigt enkelt att göra och jättegott. Så det blir en klar femma från mig. Kommer definitivt bjuda på den igen. Tack för receptet!!!