- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Det är lite fix att göra currypastan, men det är helt klart värt besväret!
Instruktioner
- Gör currypastan först. Blötlägg den torkade chilin så den blir mjuk. Detta kan ta upp till en halv timme. När de blivit mjuka, skär upp dem och ta bort fröna.
- Rosta kumminfrön, korianderfrön jordnötter var för sig i en stekpanna på medimvärme ca 3-5 min. Mortla de rostade fröna. Sätt åt sidan.
- Mortla chilin med salt. Detta kan ta ett tag innan skinnet blivit mosat. Ha tålamod.
- När chilin är helt mosad, tillsätt citrongräs och mortla tills den är helt mosad.
- Tillsätt galangalrot och korianderrot fortsätt mortla.
- Till slut tilsätt jordnötter, chalottenlök, vitlök, de mortlade kummin- och korianderfröna. Mortla mer.
- Tillsätt räkpasta och mortla tills blandningen blivit en fin pasta. Panangcurrypastan är färdig! Ställ åt sidan.
- Skär kycklingfiléerna i lagom bitar.
- Nu är det dags att steka currypastan. Hetta upp stekpannan och tillsätt ett par skedar av kokosgrädden (den tjocka delen i en kokosmjölkskonserv). Låt den koka upp och tillsätt sedan currypastan, rör om.
- Stek pastan, den ska vara förhållandevis torr, men inte för torr så den bränns vid. Fortsätt att tillsätta mer kokosgrädde och när den är slut fortsätt med det tunna i kokosmjölkskonserven. Rör om så att det inte bränner fast.
- Efter ca 5 minuter börjar röd olja flyta till ytan, speciellt i bubblorna. Detta är ett tecken på att allt står rätt till. Tillsätt köttet och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
- Tillsätt limelöven, fisksåsen och palmsocker. Koka ytterligare ca 5 minuter. Konsistensen ska vara ganska tjock när grytan är färdig. Om den är för tjock, tillsätt lite mer kokosmjölk.
- Servera med ris!
Publicerat den
31 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar