Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panangcurrygryta med kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det är lite fix att göra currypastan, men det är helt klart värt besväret!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör currypastan först. Blötlägg den torkade chilin så den blir mjuk. Detta kan ta upp till en halv timme. När de blivit mjuka, skär upp dem och ta bort fröna.
  2. Rosta kumminfrön, korianderfrön jordnötter var för sig i en stekpanna på medimvärme ca 3-5 min. Mortla de rostade fröna. Sätt åt sidan.
  3. Mortla chilin med salt. Detta kan ta ett tag innan skinnet blivit mosat. Ha tålamod.
  4. När chilin är helt mosad, tillsätt citrongräs och mortla tills den är helt mosad.
  5. Tillsätt galangalrot och korianderrot fortsätt mortla.
  6. Till slut tilsätt jordnötter, chalottenlök, vitlök, de mortlade kummin- och korianderfröna. Mortla mer.
  7. Tillsätt räkpasta och mortla tills blandningen blivit en fin pasta. Panangcurrypastan är färdig! Ställ åt sidan.
  8. Skär kycklingfiléerna i lagom bitar.
  9. Nu är det dags att steka currypastan. Hetta upp stekpannan och tillsätt ett par skedar av kokosgrädden (den tjocka delen i en kokosmjölkskonserv). Låt den koka upp och tillsätt sedan currypastan, rör om.
  10. Stek pastan, den ska vara förhållandevis torr, men inte för torr så den bränns vid. Fortsätt att tillsätta mer kokosgrädde och när den är slut fortsätt med det tunna i kokosmjölkskonserven. Rör om så att det inte bränner fast.
  11. Efter ca 5 minuter börjar röd olja flyta till ytan, speciellt i bubblorna. Detta är ett tecken på att allt står rätt till. Tillsätt köttet och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
  12. Tillsätt limelöven, fisksåsen och palmsocker. Koka ytterligare ca 5 minuter. Konsistensen ska vara ganska tjock när grytan är färdig. Om den är för tjock, tillsätt lite mer kokosmjölk.
  13. Servera med ris!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.