- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Den kalla dillsåsen gör denna fisk extra smaklig.
Instruktioner
- Koka först potatis eller ris.
Blanda ihop ingredienserna till dillsåsen och ställ kallt i kylen fram till serveringen.
- Krydda och salta fisken och doppa den först i ägget och sedan i ströbrödet ev. blandat med mjöl.
Låt paneringen torka lite innan fisken steks i smör i en stekpanna på båda sidor tills den blir gyllenbrun.
- Kall dillsås:
Blanda ihop ingredienserna till dillsåsen och ställ kallt i kylskåp till serveringen.
- Servera med ris eller potatis, den kalla dillsåsen, kokta morötter och gröna ärter.
Publicerat den
9 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! jag undrar var har du skrivit något om dillsåsen?
Ja nu ser jag att du har lagt till dillsåsen. Det är lätt att glömma
Detta var verkligen jättegott! Tack för receptet! En klar femma. Mvh Monika
Hej! Gjorde ditt recept förra veckan och kom på att jag inte kommenterat, kan ju vara kul med lite feedback! Ett enkelt och jättebra recept! Såsen var kanongod! Kommer definitivt göra detta fler gånger, dock inte med pandalus som jag använde, har kommit på att jag inte gillar den fisken! Jag älskar ju torsk så det får det bli nästa gång :-)
Jag brukar inte tycka om panerad fisk. Men detta var jätte gott! Tack för ditt recept Mvh Molgan.
Det här åt vi till middag idag och uppskattades av både mig och sambon. Dillsåsen kommer jag att göra även till andra rätter :)
Det här är så gott sätt att laga till fisk på. Jag hade sejfiléer, som fick ligga o tina med lite pressad citron och salt från kvarnen på. Sen doppade i äggblandning förstärkt med lite tigersauce - ger lite hetta. O sen doppade jag i ströbröd utblandat med lite krossade cornflakes, jag hade slut på ströbröd nästan så var tvungen att experimentera! Såsen är kanon, men även där var jag otrogen ditt recept, lade till en gnutta fransk senap och ngn tesked bostongurka. Mycket dill ska det vara. Mums!
Jättegott. Såsen var super.
För mycket salt i såsen annars var det helt okej.
såsen är god. brukar även ha i räkor och ett hackat kokt ägg också. rekomenderas. :-)