Parmesanpanerad kyckling med smakrik och len blomkålspuré. Festlig vardagsmiddag som går snabbt att göra.
Instruktioner
- Blanda parmesan, ströbröd, timjan, salt och peppar. Vispa upp äggen. Doppa kycklingen i äggen och sedan i parmesan- och ströbrödsblandningen. Lägg den panerade kycklingen i en oljad och ugnssäker form. Sätt in i ugnen på 240 grader tills kycklingen är gyllenbrun och färdig, ca 20-25 minuter.
- Koka två blomkålshuvuden i 10 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och lägg i en skål. Häll tryffeloljan i en kastrull, pressa i vitlöksklyftorna. När vitlöken fräser häller du i matlagningsgrädden och låter det koka lite. Häll blandningen över blomkålen, tillsätt parmesan. Mixa till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ugnsbakade körsbärstomater.
Publicerat den
13 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar