Blanda vetemjöl, ströbröd, salt och citronpeppar på ett fat och
Vispa upp ägget i en skål
Doppa spättorna i ägg och sen i skorpmjöls röra.
Stek på medelstark värme i smör
Finhacka dill,
Kolla över räkorna så det inte finns skalrester och krafs på dem.
Finhacka gul lök och bryn försiktigt i en panna, tillsätt vätskan, lite pressad citron och buljongtärningen.
Slå i grädde och crème fraiche och hälften av dillen och låt små koka lite.
Smaka av.
Precis innan potatis och spättorna är klara, slå i räkorna och låt dem bli varma och rör ner resten av dillen.
Obs! Koka inte det, räkorna är godare om dom inte kokar, man slipper då sega räkor.
Jag testade detta recept igår.. Hade dock inga räkor hemma, men inproviserade ihop en annan dillsås istället:) Panerad rödspätta kommer garanterat att stå på menyn vid fler tillfällen då det var mycket uppskattat! ..och nästa gång blir det troligtvis räksås istället, för det tror jag kan vara en höjdare:)
mvh Sabina
Molgan12 februari 2009
Tack för ditt goda recept. Gjort det flera gånger.
Såsen har jag även använt till fiskgratäng.
Mvh Molgan
Jag testade detta recept igår.. Hade dock inga räkor hemma, men inproviserade ihop en annan dillsås istället:) Panerad rödspätta kommer garanterat att stå på menyn vid fler tillfällen då det var mycket uppskattat! ..och nästa gång blir det troligtvis räksås istället, för det tror jag kan vara en höjdare:) mvh Sabina
Tack för ditt goda recept. Gjort det flera gånger. Såsen har jag även använt till fiskgratäng. Mvh Molgan
Mycket gott. Kommer att laga fisken fler gånger.
Gott och snabblagat