Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerad Spätta med ljuvlig sås

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Favorit hos oss.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, ströbröd, salt och citronpeppar på ett fat och Vispa upp ägget i en skål Doppa spättorna i ägg och sen i skorpmjöls röra. Stek på medelstark värme i smör Finhacka dill, Kolla över räkorna så det inte finns skalrester och krafs på dem. Finhacka gul lök och bryn försiktigt i en panna, tillsätt vätskan, lite pressad citron och buljongtärningen. Slå i grädde och crème fraiche och hälften av dillen och låt små koka lite. Smaka av. Precis innan potatis och spättorna är klara, slå i räkorna och låt dem bli varma och rör ner resten av dillen. Obs! Koka inte det, räkorna är godare om dom inte kokar, man slipper då sega räkor.
  2. Servera med kokt potatis och lite grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Bina88 19 oktober 2008

    Jag testade detta recept igår.. Hade dock inga räkor hemma, men inproviserade ihop en annan dillsås istället:) Panerad rödspätta kommer garanterat att stå på menyn vid fler tillfällen då det var mycket uppskattat! ..och nästa gång blir det troligtvis räksås istället, för det tror jag kan vara en höjdare:) mvh Sabina

  • Molgan 12 februari 2009

    Tack för ditt goda recept. Gjort det flera gånger. Såsen har jag även använt till fiskgratäng. Mvh Molgan

  • 4145 13 februari 2010

    Mycket gott. Kommer att laga fisken fler gånger.

  • chilla1 11 november 2012

    Gott och snabblagat

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.