Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerade biffar med tomat- och sockerärtsröra

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

När man har köttfärs och krossade tomater hemma så blir det oftast köttfärssås på middagsmenyn. Men med bara några fler ingredienser kan du laga något nytt och spännande! Sockerärtor är knapriga och söta och ger en helt annan smak i tomatsåsen. Passa också på att krydda lite extra som du inte brukar våga göra med köttfärssåsen. Eller varför inte prova att smula ner fetaost i tomatröran också?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Istället för att använda passerade tomater och en färsk tomat så kan du använda en burk krossade tomater. Se till så du har gott om plats på diskbänken eftersom du ska panera kötten och skära upp grönsaker.
  2. Ha mjölet i en tallrik, ströbrödet i en annan och ägget i en tredje. Vispa ägget lätt och blanda i ca en matsked vatten. Koka upp vatten och skölj av sockerärtorna så länge. Lägg köttfärsen i en skål och blanda i peppar och eventuellt lite chilipulver om du vill ha sting i biffarna. Tryck upp färsen på en skärbräda och forma en stor kvadrat. Skär upp färsen i fyra lika stor fyrkanter. Panera biffarna - doppa dem först i mjöl, sedan ägg, sist ströbröd. När vattnet kokat upp så lägger du i sockerärtorna. De ska småkoka under lock på medelvärme i ca 5 minuter. Hacka tomat, lök och pressa vitlök i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och kryddor och ställ på spisen med lock på svag värme. Såsen ska bara småputtra. Hetta upp en stekpanna på spisen och ringla i olja. Stek biffarna på hög värme så de blir knapriga på varje sida. Sänk sedan värmen så får ligga i pannan och bli helt genomstekta. Häll av vattnet från sockerärtorna och lägg i dem i tomatsåsen. Sätt på locket igen och låt stå kvar på spisen medan biffarna blir klara. Pressa på biffarna och se så att det inte kommer blodig saft ur dem längre, utan att saften är genomskinlig. Höj värmen igen så att de blir knaperstekta ordentligt. Duka under tiden. Ta fram två tallrikar som du lägger upp all tomatsås på. Skaka tallriken lätt så att att såsen fördelar jämt som ett tunt lager på tallriken. Lägg upp två biffar på varje tallrik och toppa med några blad basilika högst upp.
  3. Inför dig står en restaurangmåltid uppdukad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.