Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerade kalvfärsbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

I Österrike panerar man inte bara helt kött utan också färsbiffar. De blir härligt goda, men kräver en sås till som den här underbara persilje- och vitlökssåsen. En snabb och enkel festrätt när fantasin tryter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Servera med pasta eller kokt potatis.
  2. Lägg köttfärsen i en skål. Tillsätt äggulorna, en i taget, och späd med grädden, lite i taget. Salta och mal peppar över. Forma 8-12 små biffar och vänd dem i rivet bröd.
  3. Finhacka gräslök och persilja och blanda det kryddgrönta med chilisås och matolja. Krossa vitlöken och rör ner den i såsen.
  4. Bryn matfett i en stekpanna, lägg i biffarna och stek dem till guldbrun färg över medelstark värme, ca 2 minuter på varje sida eller tills de känns färdiga. Servera biffarna varma med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.