Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pangfisklåda på potatisbädd - Allt i ett.

 
Pangfisklåda på potatisbädd - Allt i ett. Pangfisklåda på potatisbädd - Allt i ett.
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En rund och fyllig fisklåda med lite krut i. Serveras som tårtbitar med en fräsch sallad till. Mycket enkel att lägga ihop, resten sköter ugnen. Beredningstid 15 minuter + ugn 45 minuter. En egen idé som blev bra och namnsattes av ett barn som kallar pangulus för pangfisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ner såspulvret i kallt vatten och koka upp under omrörning. Vrid av värmen och låt sjuda ca 1 minut på eftervärme under omrörning.
  2. Vispa i vinägern och lägg i smöret, rör om till allt smör smält och såsen är slät.
  3. Tag kastrullen av värmen och låt svalna av när ni gör iordning resten.
  4. Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform väl.
  5. Skala och hacka löken. Skala och grovriv potatisen. Vitlökspeppra och salta fisken på båda sidor. Lägg lök och potatis i ett jämnt lager i botten på formen, och lägg på fisken.
  6. Skär crabsticken i skivor och lägg på fisken. Grovriv osten.
  7. Knäck 2 ägg i den något avsvalnade såsen, och vispa ordentilgt till allt blandat sig väl. Rör sist i osten i såsen, och häll omgående all sås över i fiskformen. Strö över lite ströbröd.
  8. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 40-45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.