Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panko- och noripanerad skrei med sojamajonnäs och marinerade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den stekta torsken är panerad i panko och smulade noriblad. Noribladen ger en god havssmak och en svag sälta. Till den goda torsken serveras limemarinerade grönsaker och läcker sojamajonnäs. Den som vill kan även servera med potatisklyftor eller kokt potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strö salt och chiliflakes på fisken. Vispa upp ägget. Blanda panko och smulade noriblad. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko med noriblad.
  2. Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke. Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning. Blanda ner soja, sesamolja och chiliflakes.
  3. Grönsaker: Skala morötter och hyvla dem och fänkålen tunt, gärna på mandolin (spara fänkålsdillen). Skär sockerärterna i strimlor. Blanda limesaft, olja, salt och chiliflakes. Blanda dressingen med grönsakerna.
  4. Stek fisken runt om i smör i en stekpanna tills innertemperaturen är 52 grader, ca 10 minuter.
  5. Servera fisken direkt med majonnäs och grönsaker. Garnera med fänkålsdill och koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.