Lättlagad och ljuvligt god pannacotta.
Instruktioner
- Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och lägg ner klyftorna, ringla över honungen och strö på kanel.
Fräs under omrörning tills äppelklyftorna är lagom mjuka men inte mosiga.
Fördela hälften i botten på 4 glas, spara resten till garnering.
- Blöt lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
Skåra vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna.
Koka ihop grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull.
- Ta upp gelatinbladen och krama ur allt vatten.
Låt dem smälta i grädden under omrörning.
Fiska upp vaniljstången.
Låt blandningen kallna.
- Vispa upp gräddblandningen och häll den över äppelklyftorna i glasen. Låt stå kallt att stelna 3-4 timmar.
Garnera med resten av äppelklyftorna vid serveringen och strö över lite kanel.
Publicerat den
13 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde den här pannacottan häromdagen, och den gjorde succe här hemma, otroligt gott med de kanelstekta äpplena till pannacotta!!!
Supergott! Äpple- och kanelkombinationen är en given succé. =)
Har gjort den flera gånger och den är verkligen gudomligt mjuk och len. Äpple och kanel är extra gott så här i jultid :-)