Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta cheesecake

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mycket enkel och god efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa digestivekexen och smält smöret. Blanda smöret med digestivekexen och häll i en löstagbar form och platta till. Låt stå kallt ca 20 min.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt. Låt koka upp grädden tillsammans med strösocker och låt sjuda några minuter. Blanda sedan i vaniljaroma och philadelphiaosten. Blanda sedan i gelatinbladen när man tagit kastrullen från plattan. Det är absolut viktigt att det inte kokar när man lägger i gelatinbladen för då kan det skära sig. Häll sedan i formen men digestiveblandningen. Häll försiktigt så det inte blandar sig för mycket fyllningen och botten. Låt stå sedan i kylskåpet tills det har stelnat. Ca 4-5 timmar.
  3. När det har stelnat är det dags för toppingen. Värm hallonen i en kastrull tillsammans med strösocker och när strösocker har smält är det dags att ha i gelatinbladen som du har lagt i blöt innan. Häll bara toppingen på fyllningen o låt stå i kylskåpet tills det har stelnat.
  4. Ha på den rivna chokladen som lite garnering innan det är dags för servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sweetypie131 11 november 2012

    Jättegod och perfekt konsistens. Den fick beröm för att den inte var så söt, men jag tar nog i lite extra ändå som den sockerråtta jag är... ;)

  • carrolajjn 31 december 2012

    Då testar vi denna för nyårskvällen :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.