- Serverar: 6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Gjorde pannacotta igår för första gången till min mans födelsedag.
Blev förvånad på hur lätt det var, och framför allt hur gott det blev!
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt.
- Skär ett snitt i vaniljstängarna och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstängarna i en kastrull.
- Häll på vispgrädde och tillsätt gele socker multi. Det fungerar om vanlig gelatin + socker fast att det är vegetabiliskt.
- Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
- Hallonsås :
Koka ihop alla ingredienser, och sila sen igenom en chinoise "sil" och Häll därefter över pannacottorna.
- Dekorera med lite hallon, blåbär och gärna lite mynta!
Publicerat den
25 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar