Krämig pannacotta med ett tunt tak av hjortrongelé smakar som en dröm.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Klyv vaniljstången på längden och koka upp den med grädden och sockret.
- Dra kastrullen av värmen. Ta upp gelatinbladen, låt dem smälta i krämen. Låt dra ca 10 min.
- Ta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och rör ner dem och glöggen i krämen.
- Häll upp i ca 1 1/2 dl stora portionsglas och kyl 2 timmar.
- Blötlägg gelatinbladet till gelén i kallt vatten.
- Koka upp hjortronen med vatten, citronsaft och socker. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i blandningen.
- Sila ifrån hjortronkärnorna, kyl och skeda hjortrongelé över pannacottan när den börjar stelna. Kyl ytterligare en timme tills gelén stelnat.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vi valde detta som efterrätt på nyårsafton, en riktig fullträff! Perfekt med en efterrätt som är god utan att vara så sliskigt söt. Tack för ett toppenrecept, en klar femma!
Firade julafton i en etta i Lund så julbordet åts dagen innan på en resturang i norra Skåne. På julafton åt vi nyårsmiddag med detta till efterrätt.(då vi inte kan träffas på nyåret) En fempoängare verkligen. Vi åt med lite hjortron som tillbehör det var verkligen kanongott. Trevligt blev det trots ändrade seder detta året. Tack för receptet.
Supergod avslutning på en rensteksmiddag! Bra balans mellan sött och syrligt. Klar 5:a!
Efterrätt på 2010års Nyår..mkt uppskattat
Mycket god avslutning på nyårsmiddagen. Lättgjord och snygg!