En ljuvlig dessert av lenaste havre, kanel och kardemumma. Tillsammans med jordgubbar och lime blir det en fin brytning. Du bör göra pannacottan kvällen innan servering för att den ska stelna i kylen.
Instruktioner
- Pannacotta:
Lägg gelatinbladen i en skål med vatten i 5 minuter.
Koka upp Oatly iMat med socker och kryddor.
- Ställ kastrullen åt sidan.
Tag upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull med en matsked vatten under omrörning.
- Vispa i det smälta gelatinet i iMat-blandningen.
- Häll det i fyra glas och låt det svalna lite innan det ställs in i kylen för att stelna över natten.
- Jordgubbs- och limetopping:
Lägg jordgubbar, honung och limesaft i en kastrull och låt det koka ihop tills hälften återstår.
- Smaka av om det behövs mer sötma, tillsätt i så fall lite mer honung.
- Låt den svalna innan du fördelar det på toppen av den stelnade pannacottan.
- Du kan smaksätta din pannacotta med t ex riven vit blockchoklad, rivet citrusskal, stjärnanis eller vanilj.
Publicerat den
30 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smaken var riktigt bra, men den blev lite lös pga låg fetthalt i grädden.