Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig pannacotta med jordgubbs- och limetopping

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvlig dessert av lenaste havre, kanel och kardemumma. Tillsammans med jordgubbar och lime blir det en fin brytning. Du bör göra pannacottan kvällen innan servering för att den ska stelna i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i en skål med vatten i 5 minuter. Koka upp Oatly iMat med socker och kryddor.
  2. Ställ kastrullen åt sidan. Tag upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull med en matsked vatten under omrörning.
  3. Vispa i det smälta gelatinet i iMat-blandningen.
  4. Häll det i fyra glas och låt det svalna lite innan det ställs in i kylen för att stelna över natten.
  5. Jordgubbs- och limetopping: Lägg jordgubbar, honung och limesaft i en kastrull och låt det koka ihop tills hälften återstår.
  6. Smaka av om det behövs mer sötma, tillsätt i så fall lite mer honung.
  7. Låt den svalna innan du fördelar det på toppen av den stelnade pannacottan.
  8. Du kan smaksätta din pannacotta med t ex riven vit blockchoklad, rivet citrusskal, stjärnanis eller vanilj.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Grillat 4 mars 2011

    Smaken var riktigt bra, men den blev lite lös pga låg fetthalt i grädden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.