Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas pannacotta med lakritsmarinerade bär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Pannacotta med härliga lakritsmarinerade bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannacotta Sjud grädde, mjölk och strösocker med frön från en urskrapad vaniljstång i cirka 20 minuter (stången kan också koka med).
  2. Tag av kastrullen från värmen och ta upp stången om du kokat med den.
  3. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 3 minuter.
  4. Krama ur vätskan ur gelatinet och smält ner bladen i den varma gräddmjölken.
  5. Vispa ner mascarponeosten.
  6. Fyll upp pannacottasmeten i glas och kyl dem tills pannacottan stelnat helt, minst 5-6 timmar. Gärna över natten.
  7. Marinerade bär Blanda lakrits, socker och vatten tills sockret löst sig.
  8. Häll över bären och låt marinera.
  9. Servera pannacottan tillsammans med de marinerade bären.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pihal 1 juli 2012

    Gjorde bara bären och till detta serverade jag en hemmagjord lakritsglass. En dessert helt i min smak. 5:a i betyg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.