Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosa vaniljpannacotta med jordgubbssås

(1 kommentar)  
Rosa vaniljpannacotta med jordgubbssås Rosa vaniljpannacotta med jordgubbssås
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Romantiskt rosa sötsak med fantastisk smak. Bjud din kärlek på den, perfekt till Alla hjärtansdag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannacotta: Lägg gelantinet i en bunke med kallt vatten. Koka upp grädde och socker, låt koka 1-2 minuter.
  2. Ta kastrullen från plattan och rör i gelantin, vaniljextrakt och hushållsfärg mängd beroende på hur rosa du vill ha den.(vaniljsocker kan tillsättas samtidigt som det andra sockret)
  3. Häll upp i fina glas och ställ in i kylen att stelna, det tar ca 2 timmar.
  4. Jordgubbssås: Låt alla ingredienser koka ihop, mosa jordgubbarna så det blir mojsigt. När såsen har reducerats lite, kör du en stavmixer i kastrullen för att få en slät sås, koka den lite till.
  5. Eftersom det blir skummigt när man kör med mixer, så kan du ta såsen från värmen och röra i den en stund så försvinner skummet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • publikhav 1 januari 2012

    Ganska smidigt att göra! Jag vill ha mer smak på det hela, så jag hade i mixade blåbär/hallon i pannacottan innan jag tillsatte gelatinbladen. Skippade dock hushållsfärgen då. Gjorde dubbelsats och det fungerade finfint. Många tummar upp ifrån alla på nyårsfesten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.