Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj 3-4 små suffléformar eller andra ugnsformar med raka kanter ca 3 dl.
Häll 2 dl vispgrädde i en bunke, knäck i äggen och ½ tsk salt samt svartpeppar.
Vispa upp ordentligt så det blir fluffigt, gärna med elvisp.
Fyll formarna ungefär halvfulla och sätt in längst ner i ugnen. Grädda i 30 minuter.
Öppna INTE luckan under tiden, de kommer att resa på sig över formens kanter.
Dela kantarellerna i mindre bitar, finhacka dill och vitlöksklyftan.
Värm en liten stekpanna eller wokpanna på medelvärme, och lägg i kantarellerna i torr panna.
Låt vätskan som bildas koka in och tillsätt sen smöret.
Låt fräsa i smöret till dem börjar knäppa och fått lite färg, häll då i 1 dl vispgrädde.
Tillsätt dill, vitlök och salta lite. Rör om och låt småsjuda i ca 20 minuter.
Tag ut äggbomberna och låt dem svalna lite så de sjunker ihop.
Lägg på de gräddkrämiga kantarellerna och häll över det smör som bildats runt om.
Serveras omgående.
Lägger även in en bild på äggbomberna nygräddade.