Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med kanelstekta äpplen

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad och ljuvligt god pannacotta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Hetta upp lite smör i en stekpanna och lägg ner klyftorna, ringla över honungen och strö på kanel. Fräs under omrörning tills äppelklyftorna är lagom mjuka men inte mosiga. Fördela hälften i botten på 4 glas, spara resten till garnering.
  2. Blöt lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Skåra vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Koka ihop grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull.
  3. Ta upp gelatinbladen och krama ur allt vatten. Låt dem smälta i grädden under omrörning. Fiska upp vaniljstången. Låt blandningen kallna.
  4. Vispa upp gräddblandningen och häll den över äppelklyftorna i glasen. Låt stå kallt att stelna 3-4 timmar. Garnera med resten av äppelklyftorna vid serveringen och strö över lite kanel.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Millutt 9 september 2008

    Gjorde den här pannacottan häromdagen, och den gjorde succe här hemma, otroligt gott med de kanelstekta äpplena till pannacotta!!!

  • Zlemma 1 mars 2011

    Supergott! Äpple- och kanelkombinationen är en given succé. =)

  • aneng 30 december 2012

    Har gjort den flera gånger och den är verkligen gudomligt mjuk och len. Äpple och kanel är extra gott så här i jultid :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.