Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med apelsingelé

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Apelsingelén smakar underbart till den krämiga och lena pannacottan. Man kan ta lite socker i apelsingelén om man känner för det, beror väl på hur söta/syrliga apelsinerna är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt gelatinbladen till pannacottan ligga i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur märgen.
  2. Lägg vaniljstång och märg tillsammans med grädde och socker i en kastrull. Koka upp och låt dra i ca 10 minuter.
  3. Tag upp gelatinbladen och krama ur dem. Låt dem smälta i den varma grädden, rör om väl. Fiska upp vaniljstången.
  4. Häll upp pannacottan i glas och ställ den att stelna i ca 4 timmar.
  5. Blötlägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten i 5 minuter.
  6. Värm 1 dl av apelsinsaften och låt de utkramade gelatinbladen smälta i den varma saften, rör om väl. Häll i resten av saften.
  7. Fördela saften i glasen och ställ gelén att stelna i ca 1 timme. Garnera med hyvlad vit choklad eller gör en dekoration av mörk choklad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • lazzzzz0 12 januari 2009

    Pannacotta, bara ordet smakar gott i munnen.

  • agbrant 30 december 2009

    Bjöd på denna pannacotta när jag hade gäster nyligen. Alla blev förtjusta så jag ger dig 5 stjärnor för receptet.

  • Nehemia 13 april 2011

    Supergott! Fast jag gjorde gelé på hemkokt hallonsylt istället! Mums!!

  • soccermum 24 juli 2011

    Perfekt! Tack =) Femma +++

  • celinexx 22 december 2011

    Har gjort detta flera gånger, friskt och gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.