Apelsingelén smakar underbart till den krämiga och lena pannacottan. Man kan ta lite socker i apelsingelén om man känner för det, beror väl på hur söta/syrliga apelsinerna är.
Instruktioner
- Låt gelatinbladen till pannacottan ligga i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur märgen.
- Lägg vaniljstång och märg tillsammans med grädde och socker i en kastrull. Koka upp och låt dra i ca 10 minuter.
- Tag upp gelatinbladen och krama ur dem. Låt dem smälta i den varma grädden, rör om väl. Fiska upp vaniljstången.
- Häll upp pannacottan i glas och ställ den att stelna i ca 4 timmar.
- Blötlägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten i 5 minuter.
- Värm 1 dl av apelsinsaften och låt de utkramade gelatinbladen smälta i den varma saften, rör om väl. Häll i resten av saften.
- Fördela saften i glasen och ställ gelén att stelna i ca 1 timme. Garnera med hyvlad vit choklad eller gör en dekoration av mörk choklad.
Publicerat den
12 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Pannacotta, bara ordet smakar gott i munnen.
Bjöd på denna pannacotta när jag hade gäster nyligen. Alla blev förtjusta så jag ger dig 5 stjärnor för receptet.
Supergott! Fast jag gjorde gelé på hemkokt hallonsylt istället! Mums!!
Perfekt! Tack =) Femma +++
Har gjort detta flera gånger, friskt och gott!