Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med Center

(30 kommentarer)  
Skriv ut

Otroligt många olika recept av pannacotta finns det, denna med Cloetta Center, värd att pröva. Så gott så. Blir 6 små portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skär chokladen i mindre bitar.
  2. Koka upp grädden och sockret. Ta bort pannan från plattan och lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning. Om det är bitar kvar av chokladen, sila grädd- och chokladblandningen innan gelatinet tillsätts
  3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem med lite, lite vatten på låg värme i en kastrull. Blanda ner gelatinet i panacottan under omrörning, se till att det är ordenligt blandat.
  4. Häll upp panacottan i portionsformar och låt den stå i kylen och stelna mint ett par timmar. Innan servering, garnera med en klick vispad grädde och några hallon.

Liknande recept

Kommentarer (30)

  • tovzan 21 september 2008

    ÅHHH vad gott!!

  • Tova-Clara 29 september 2008

    Jävlars vad gott

  • PetraL 11 oktober 2008

    Underbart gott!!!! Kan smaka ännu mera center, kanske man kan ta i mer???!!!!

  • Piron 25 oktober 2008

    Supergott! Jag hade dock i lite mer center (ca 3 rullar), plus att jag gjorde den på pulvergelatin (mycket lättare).

  • angee 7 november 2008

    Denna fick tummen upp av både sambo och gäster! Roligt med lite annorlunda smak än den klassiska vaniljstången!

  • koleen 2 december 2008

    Der blir även gott om ni ersätter med vit choklad och garnera med en stor klick grädde och massor med hallon och björnbär på :P. Tack snälla för detta underbara recept!

  • raffa 8 december 2008

    Det var väldigt gott !! Testade familjen i helgen. För att ha på julbordet. JÄTTEGOTT !! Men sött !!! Detta kommer på julbordet, med frysta hallon !! Mums....

  • mixie66 15 februari 2009

    Super gott! kommer att göras fler gånger, använde mer center ca 200gr! riktigt mumsigt! :D

  • Bagar-Berta 16 februari 2009

    Tackar för detta supersmaskiga recept, en riktig höjdare som vi kommer bjuda många gäster på! (...att det var smidigt att göra var ju liksom bara en bonus!!!)

  • hogdala214 20 februari 2009

    Här är en till som älskade ditt recept. Dumt nog läste jag inte recepet ordentligt så jag missade att handla just centern. Men det gick jättebra att ta blockchoklad plus kolasås på tub som jag i alla fall hade hemma.

  • maggan2008 26 februari 2009

    Tack snälla för detta goda recept! :-) Men jag tillsatte lite mer center och lite mer vispgrädde och så använde jag gelatinpulver istället. Det blev mycket uppskattat av både man och barn.

  • maneten 10 april 2009

    Tack!! Detta var jättegott!!

  • maneten 10 april 2009

    Tack!! Detta var jättegott!!

  • Gebk 11 oktober 2009

    Jättegott!!Tack för receptet! Det ska jag göra fler gånger!

  • knottis 1 november 2009

    Smarrigt! Jättegod smak. Jag använde gelatinpulver istället och tog lite för mycket så den blev väldigt seg men det är ju lätt att justera till nästa gång. Festlig efterrätt!

  • epi 3 maj 2010

    Den gav mersmak. Jag använd gelesocker och då går allt mycket snabbt. Kommer definitivt göra denna efterätt mpnga fler gånger.

  • _Alexandra_ 21 november 2010

    Underbart gott!

  • Josses 2 januari 2011

    Finns bara ett att säga!!! mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  • Gunn57 3 januari 2011

    Jätte god

  • andreas861 8 januari 2011

    Den var mycket god.

  • aerime 13 februari 2011

    Perfekt i både smak o konsistens! Ingen kunde gissa att den var gjord på Center.

  • cutelillamygirl 27 mars 2011

    Enkel att göra och underbart god på smak. Serverade med hallon-och jordgubbssås till. 5 poäng.:-)

  • petrabrunstein 8 maj 2011

    Så himla gott!

  • nathal1e 31 december 2011

    Super enkel att göra och gu så god den blev, gjorde iordning dem i förrgår för att vi skulle ha dem både igår och idag, den fick fullpott utav alla som smakade igår! Använde gelatinpulver istället då vår affär hade slut på blad men det gick superbra ändå.

  • rebeccajagerhall 16 januari 2012

    Jättegott och enkelt! Uppskattat av alla.

  • pullan21 19 maj 2012

    Jättegod!

  • bitten56 1 januari 2013

    Så gott. Riktigt krämig och god. En fullpoängare.

  • gunillasb 2 januari 2013

    Väldigt god och enkel att göra vilket är en klar fördel. Bjöd på den på Nyårsafton och det blev väldigt uppskattat.

  • Ann1Ksen 28 december 2014

    Hur många räcker denna satsen till? I en trerätters meny.

  • Ann1Ksen 5 januari 2015

    Bjöd på detta på nyårsafton. Blev lagom till 6 personer. Väldigt enkelt att göra och jättegott. Så det blir en klar femma från mig. Kommer definitivt bjuda på den igen. Tack för receptet!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.