Len pannacotta med söt apelsinsås och en knaprig söt mumsbit.
Instruktioner
- Pannacotta:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 10 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, mjölk, socker vaniljfrön och stång i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och lyft ur vaniljstången. Låt blandningen svalna i några minuter. Rör ner de urkramade gelatinbladen samt yoghurten. Fördela blandningen i 4-6 glas eller formar. Ställ dem i kylen i minst 4 timmar innan servering.
- Apelsinsås:
Finriv skalet av apelsinen samt pressa ur saften. Smält sockret i en kastrull tills det är ljusbrunt. Blanda ner apelsinsaften och rör tills sockret löst sig. Tillsätt vatten och potatismjöl. Rör ner apelsinskalet. Låt såsen sjuda under omrörning i ca 10 minuter. Ta såsen från plattan och låt den kallna.
- Krispigt tilltugg:
Sätt ugnen på 200 grader. Ringla 4 små rundlar med honung på ett bakplåtspapper. Toppa med musli och grädda dem mitt i ugnen i 6-8 minuter eller tills de har blivit gyllenbruna. Strö över lite flingsalt och låt dem svalna på ett galler.
- Ta ut pannacottan och häll över lite apelsinsås i glasen. Servera med tilltugget.
Publicerat den
12 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar