Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med kryddäpplen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Vädigt lätt att laga och passar från vardag till finmiddag. Denna desseren lagade jag inför en tjejmiddag och fick vädigt bra kommentarer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker och vaniljfrön. Ta kastrullen från värmen. Rör ner gelatinet i grädden så att det smälter. Blanda ner gräddfilen. Häll upp i glas och låt stå i kyl minst 4 tim. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
  2. Smält sockret i en kastrull. Tillsätt vatten och kryddor. Låt koka några minuter. Lägg i äppelklyftorna och koka på svag värme 5 – 10 min. Låt det svalna. Lägg äppelklyftorna på pannacottan efter att den har stått i kylskåpen ca 2 timmar. Strö över rostade mandelspån vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • festmaten 15 februari 2009

    Tack för ett gott recept. Detta kommer jag absolut att laga fler gånger. Ibland tycker jag att pannacotta är lite väl sött, men denna var härlligt frisk i smaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.