Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med rabarberkompott

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En härligt gräddig pannacotta toppad med vinkokt rabarberkompott är en dessert att längta efter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp grädde, mjölk, socker och vaniljarom i en kastrull. Ge blandningen ett uppkok, ta kastrullen från värmen och ställ åt sidan att svalna. Tillsätt gelatinpulvret och vispa ca 30 sekunder. Häll upp i glas och ställ kylskåpskallt att stelna.
  2. Skär rabarbern i ca 3 mm tjocka skivor. Häll resterande ingredienser till kompotten i en kastrull och ge det ett uppkok. Lägg ned rabarbern i den heta lagen och låt sjuda upp under lock. Dra kastrullen från värmen och ställ åt sidan att kallna.
  3. Fördela kompotten i glasen vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.