Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med mjölkchoklad och körsbär i rom

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Till denna mycket söta dessert krävs även ett riktigt sött dessertvin – sötman i desserten minskar/neutraliserar sötman i vinet. Prova gärna ett Sauternesvin från Bordeaux/Frankrike av bra kvalitet eller ett muscat-baserat dessertvin från Nya Världen, t ex Australien eller Sydafrika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädden med socker och vaniljstång. Blötlägg gelatinet i kallt vatten tills det är mjukt.
  2. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Rör ner dem och chokladen i grädden så att allt smälter samman.
  3. Ta upp vaniljstången och skrapa ur den. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen att stelna.
  4. Servera med körsbär i rom. Rårör urkärnade körsbär med hälften socker och smaksätt med en skvätt rom och servera några matskedar till varje pannacotta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Guhawi 1 januari 2009

    En smarrig variant av en vanlig pannacotta. Det var så enkelt att smälta chokladen i den heta grädden, denna varianten kommer nog användas ofta. //Guhawi

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.