Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med aroniasylt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En len pannacotta som toppas med hemmagjord aroniasylt, där bären innehåller stora mängder C-vitamin. De är också ett av de bär som är mest rikt på antioxidanter, som stöder immunförsvaret. Så om man lägger ihop allt så är denna dessert nyttig?! :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Aroniasylt: Frys bären ca 24 timmar. Ta fram och låt dem tina något. Lägg bären tillsammans med vattnet i en kastrull och sjud långsamt ca 20 minuter. Bären ska bli lite mosiga. Tillsätt sockret. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda ner vaniljfrön och pressad citron i kastrullen. Koka upp och låt sylten koka häftigt ca 2 minuter. Skumma sylten noga. Häll upp på väl rengjorda burkar. Skruva på locken och låt sylten mogna i kylen i ca 1 vecka.
  2. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt sockret och sjud i 2-3 minuter. Tillsätt calvadosen och ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen, Låt dem smälta i grädden under omrörning. Häll smeten i portionsglas. Låt pannacottan kallna. Täck med plastfolie och ställ pannacottan i kylen ca 4 timmar.
  3. Servera pannacottan toppad med lite aroniasylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.