Panacotta är en superenkel och snabb dessert att bjuda hungriga middagsgäster på till efterrätt.
Instruktioner
- Snitta upp vaniljstången på längden. Skrapa ut de småfröna och lägg i en kastrull tillsammans med grädden. Lägg i hela den urskrapade vaniljstången tillsammans med strösocker och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda sakta.
- Lägg två gelatinblad i en skål med kallt vatten.
- Rör om gräddblandningen då och då. Efter cirka 15 minuter, lyft upp vaniljstången och låt gräddkrämen svalna något. Tillsätt citruslikören.
- Krama ur gelatinbladen och lägg ner i krämen. Rör om sakta så de smälter. Fördela grädden i fyra små portionsformar.
- När gräddkrämen svalnat, plasta in formarna. På så sätt slipper du skinn på ytan. Ställ därefter in formarna kallt i 4-5 timmar.
- Vid servering stjälper du upp pannacottorna på tallriken och garnera gärna med hallon och olika exotiska frukter som skurits i bitar. Frukter som passar är ananas, kiwi, physalis eller passionsfrukt.
Publicerat den
24 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanongott