Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta smaksatt med vanilj och limoncello

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Panacotta är en superenkel och snabb dessert att bjuda hungriga middagsgäster på till efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snitta upp vaniljstången på längden. Skrapa ut de småfröna och lägg i en kastrull tillsammans med grädden. Lägg i hela den urskrapade vaniljstången tillsammans med strösocker och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda sakta.
  2. Lägg två gelatinblad i en skål med kallt vatten.
  3. Rör om gräddblandningen då och då. Efter cirka 15 minuter, lyft upp vaniljstången och låt gräddkrämen svalna något. Tillsätt citruslikören.
  4. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i krämen. Rör om sakta så de smälter. Fördela grädden i fyra små portionsformar.
  5. När gräddkrämen svalnat, plasta in formarna. På så sätt slipper du skinn på ytan. Ställ därefter in formarna kallt i 4-5 timmar.
  6. Vid servering stjälper du upp pannacottorna på tallriken och garnera gärna med hallon och olika exotiska frukter som skurits i bitar. Frukter som passar är ananas, kiwi, physalis eller passionsfrukt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mustanght 26 mars 2012

    Kanongott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.