- Serverar: 6 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Mumsigt gott, alltid en succe!
Är snabbt och enkelt att göra, kan varieras i det oändliga. Blir aldrig fel!
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 min.
Blanda grädde, vaniljstänger (eller vaniljsocker) och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp. Hacka chokladen under tiden.
(Jag tar mindre strösocker om jag bara använder grädde och ökar sockret om jag använder creme fraiche).
När blandningen kokat upp, ta av från spisen.
Plocka upp vaniljstängerna, dela dem och skrapa ner fröna i blandningen. Rör ner choklad, (ev. creme fraiche) och gelatinbladen.
Låt puttra någon minut ytterligare under omrörning.
- Häll sedan upp i dessert-glas eller liknande. Blir ca 1,25 dl per glas.
Ställ in i kylen i minst 3-4 timmar. Kan göras upp till 2 dagar innan servering.
Toppingen lägges på strax före servering.
Glöm inte att täcka med plastfolie vid kylskåpsförvaring, blir lätt "skinnigt" annars.
- Tips: Ju mer choklad, ju mindre socker! Kan lätt bli för "mycket" annars. Creme fraiche är surare så då kan man öka sockret. Med creme fraiche blir pannacottan lite "lenare" i konsistensen och inte lika lätt skinnig.
Jordgubbar inlagda i rom är underbara att använda som topping också. Prova er fram!
- Smaklig efterrätt!!
Publicerat den
27 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Jättegott! den blev lyckad! // lillawe
Det var ju kul att det smakade! Det är så tacksamt att ändra precis efter hur man vill ha det som person! Du kanske gör din egen favorit-variant utav den, eller hur?! Går att variera i det oändliga =D